Campionatele Europene de Gimnastica, au avut loc in aceste zile in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, sub protectia unui public debordant.

Romania se claseaza pe locul 2, cu 4 medalii, una de bronz, dobandita de Larisa Iordache, la barna, una de argint, care ii revine lui Marian Dragulescu, la sarituri, si 2 de aur; una obtinuta tot de Marian Dragulescu, la sol si una obtinuta de Catalina Ponor, la barna, dupa o serie de evolutii de exceptie.

De mic copil am inteles ca sportul este o preocupare care disciplineaza si ofera gratitudine, intareste perseverenta si determinarea.

Chiar daca gimnastica este un sport de scurta durata, daca vorbim de timpul exercitiilor din fata publicului, munca din spatele acestuia reprezinta cea mai mare parte dintr-o competitie.

Un gimnast se antreneaza sute de ore pentru o reprezentatie de doar un minut si 30 de secunde, la barna.     

Gimnastica, din pacate, nu e sportul cu cea mai mare notorietate, nici cel mai urmarit; nici pe departe unul foarte captivant din punct de vedere al satisfactiilor financiare, dar, este unul dintre cele mai elegante sporturi, care denota respect, precizie si starneste niste emotii exuberante.

Nadia Comaneci a reusit sa faca cinste Romaniei prin evolutiile sale de exceptie, iar astazi este ambasadorul gimnasticii mondiale.

In gimnastica, ierharhiile se schimba in functie de tonus, dispozitia, rabdarea si concentrarea sportivului.

Dupa fiecare competitie, sportivul isi ia lectia; la ceremonia de premiere participa 3 sportivi, insa imnul se intoneaza doar pentru locul intai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s