In noiembrie 2016, am participat la un eveniment cu totul deosebit, la Cluj-Napoca, ”De la Brancusi la Bob Dylan”; evenimentul a avut loc dupa ce Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru Literatura; acesta a avut ca tema ”avatarurile proprietatii intelectuale”, iar ca principiu de baza, paralela dintre cei doi mari artisti.

            La finalul evenimentului m-am simtit coplesit de prezenta a zeci de tineri la o manifestare culturala.

            Din acest motiv am tinut aproape de profesorul care deseori m-a pus in situatii dificile, in timpul studentiei, dar care se remarca prin strictetea sa, Prof. Paul Popovici.

 Initiativa de a organiza evenimente cu tenta intelectuala, culturala, artistica, mi-a starnit interesul si am ales sa dau curs provocarii de a ma ”angrena” in acest tip de activitati.

            Pe 24 martie 2017, la Cluj-Napoca urmeaza un nou eveniment din cadrul ”Cercului de Dreptul Proprietatii Intelectuale”, intitulat ”Dreptul la Imagine. Portretul”.

            Chiar daca nu sunt un fotograf desavarsit, chiar daca nu stapanesc tehnici de fotografie, am acceptat sa particip la expozitia cu tema ”Portretul”, pentru care am ales o fotografie in care am surprins un dulgher batran, care se odihneste pe un ciot de bustean.

            Am obisnuinta de a analiza oamenii, de a studia atitudinea si nisa prin care acestia se fac remarcati; deseori se intampla ca individul sa se faca remarcat, tocmai printr-o atitudine rezervata, retrasa, fara presiune, dar am invatat ca oamenii inspira, si o fac, nu doar datorita expresivitatii.

            E fascinant cum individualitatea omului se poate surprinde prin fotografie, prin voce, atitudine, tonalitate, reactie, si dispozitie.

            Ceea ce emana, omul, nu este de fiecare data in concordanta cu ceea ce acesta tocmai traieste; din acest motiv, consider ca originalitatea si subiectivitatea este impregnata cu desavarsire in personalitatea fiecaruia dintre noi.

            Am ales sa particip la acest eveniment din dorinta de a cunoaste, de a experimenta si de a impartasi viziuni asupra portretului uman.

            Fotografia este o arta! Dar ce reprezinta, oare, cel surprins in fotografie, in conditiile in care, copia portretului sau reproducerea acestuia, excluzand personalitatea complexa, ce nu poate fi redata vizual, constituie o arta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s