In plin sezon de vacante, de activitati relaxante, am decis sa inlocuim vacanta cu vizita de afaceri.

       Astfel, impreuna cu tatal meu, am ales sa participam la o expozitie dedicata industriei lemnului ce are loc zilele acestea in Austria, in provincia Corinthia, in orasul Klagenfurt.

       Odata ajunsi in landul Corinthia am observat daruirea oamenilor pentru activitatile pe care le intreprind, deschiderea pentru propagarea culturii si determinarea acestora.

     Ideea de a veni impreuna aici a fost intarita de faptul ca, majoritatea companiilor prezente la targul de industria lemnului s-au dovedit a fi afaceri de familie, parinti si copii, care si-au propus sa lucreze impreuna, care au trecut peste orgolii, peste individualism, pentru a face o echipa puternica si pentru a crea un mediu cat mai potrivit si mai durabil de munca, imbinand cunoasterea cu profesionalismul si cu deschiderea, adaptabilitatea si totodata cu toleranta de care dau dovada in relatia familie-business.

       Raman impresionat vazand ca oameni, care, chiar daca provin din aceeasi familie, din acelasi sange, dar cu personalitati diferite, cu idei, conceptii, filosifii atipice, reusesc sa imbine determinarea, rabdarea si increderea pentru a constitui impreuna o echipa productiva, eficienta, care sa aduca rezultate la un nivel ridicat, prin implementarea unor strategii gandite impreuna.

      E fascinant sa vezi 3 generatii care prezinta acealsi proiect, acelasi produs, aceeasi inovatie.

       Am intalnit atat companii multinationale, companii de renume, cu 3 angajati, cat si societati pe actiuni, constituite din membri de familie.

       E adevarat ca, legatura de sange nu intareste implicit relatia impecabila dintre oameni, insa, daca relatia dintre membri unei familii ajunge la un nivel inalt, este implicit un rost de succes.

       Imi amintesc multe divergente, cum cu siguranta exista si in familiile fiecaruia dintree noi, insa, cconsider ca daca impartim cunoasterea, experienta, daca ne bazam pe valori cu totul si cu totul reale, reusim sa adaptam viata oricarei ere, si capacitatile ne vor fi la indemana pentru a putea gestiona fiecare moment in parte.

       Afacerile de familie nu constituie un ideal, nu necesita mai putina munca, nu intaresc neaparat credibilitatea companiei, insa pot fi, in mod implicit, cele mai sincere afaceri, iar greselile din interiorul companiei mai usor tolerabile, sinceritatea mai ridicata si deciziile la unison pot conduce spre o activitate prospera si demna de urmat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s