La 89 de ani, B.B.King, unul dintre cei mai buni chitariști din lume, rege al muzicii blues, a încetat să mai distreze lumea cu acordurile sale de excepție.

O viață dedicată muzicii, bunei dispoziții a oamenilor, o viață încununată cu premii Grammy și celebritate la nivel mondial.

B.B.King a și-a creat un drum deschis în ce privește muzica blues, fiind mentorul celebrului Eric Clapton, alături de care a participat la numeroase spectacole.

Într-unul din concerte, B.B.King, în calitate de cel mai bun chitarist blues din lume și al treilea cel mai bun chitarist la nivel mondial, a spus despre Eric Clapton ” i-am fost mentor lui Eric Clapton, însă paradoxul este că a ajuns să cânte mai bine decât mine”, lucru care înseamnă că nu a fost doar unchitarist de excepție, ci și un mentor de excepție.

De-al lungul timpului, B.B.King, a susținut peste 15000 de concerte, fiind premiat de 14 ori cu premiul Grammy.

Un artist consacrat, care a revoluționat muzica, spectacolul tocmai prin simplitatea, pofta de viață, și profesionalismul de care a dat dovadă atâția ani la rând.

A arătat lumii întregi că muzica înseamnă instrument, înseamnă sentimente, senzații, interpretările acestora fiind la îndemâna maestrului muzical cu fiecare prilej în parte.

Pe tot parcursul carierei, B.B.King a dovedit că relația interumană, profesionalismul se creează prin parteneriat, tocmai din acest motiv, Regele muzicii Blues a colaborat cu artiști consacrați ai lumii moderne, cum ar fi, Eric Clapton, U2, Gary Moore, Rolling Stones, Carlos Santana, Jim Vaughn, precum și cu celebrul Buddy Guy.

Prin colaborări de acest gen, B.B.King, a dovit lumii întregi că valorile comune sunt capabile să creeze o altă lume, să aducă laolaltă oameni care apreciază, recunosc și urmăresc aceleași valori, ca mai apoi, aceste lucruri să se materializeze în reușită, convingere, și conviețuire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s